dijous, 30 de maig del 2013


 

 

 

La teoria funcionalista          8

La comunicació al llarg de l’existència humana ha sigut bàsica, mentre anava evolucionant juntament amb la humanitat ha anat canviant al llarg del temps, segons les necessitats de la societat.

Una ideologia com el funcionalisme es dirigeix cap a un estudi dels efectes dels mitjans de comunicació, la base són els seus autors, destacant les teories que ajudin a comprendre els mitjans massius amb relació a la societat, tan global com individual.

El funcionalisme elabora un conjunt de regles generals per trobar una coincidència que li proporcionin una teoria científica, que elaborant problemes funcionals de la societat el porti a una coincidència de problemes que en el fons siguin generals, però no ho són sempre. Per tant el funcionalisme estudiarà els medis massius i la seva relació amb la societat.

Els medis massius haurien d’educar, informar o entretenir segons les necessitats humanes, tenint en compte la seva importància social i ser dirigides a un públic ampli perquè les masses requereixen organitzacions complexes, ser públiques i estar obertes a tothom.

Aquest tothom com a audiència, és una part important en els medis i el procés de comunicació de masses té una connexió amb les necessitats del destinatari.

El destinatari agafa una dinàmica dels usos dels mitjans segons les seves necessitats particulars o de l’excepcionalitat de l’esdeveniment a consultar, d’alguna manera la premsa, la ràdio, la televisió o internet són triats per reafirmar unes informacions comunicades per part de la família o del grup d’amics.

Bibliografia:

Mauro Wolf: La investigación de la comunicación de masas. Crítica y perspectivas. Barcelona, Paidós, 1994. Pàg. 77-90.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada